Голубці з пшоном

Свіжу капусту обварюють у киплячій воді цілою головкою без качана і відокремлюють листки. У листків зрізують жилки.  
    Пшоно промивають, заливають водою, доводять до кипіння і відкидають на сито. Потім заправляють його січеною злегка підсмаженою цибулею, морквою,  перцем і сіллю.  
    Заправлене пшоно кладуть на підготовлені листки капусти, згортають трубкою, укладають у сотейник або на лист, заливають сметанною підливою і тушкують до готовності ,  
    При подачі на стіл голубці поливають підливою, в якій вони тушкувались. 

Приготування підливи. Борошно злегка підсмажують на жирі, додають томат, вливають бульйон, сметану, проварюють, проціджують і солять. 

На 1 кг свіжої капусти - 1 склянку пшона, 2 моркви, 1 цибулину, 1 столову ложку пшеничного борошна, 2 столові ложки томату-пюре, 3 столові ложки сметани, 1 столову ложку жиру, 2 горошини гіркого перцю, 1 склянку бульйону.