Карасі, запечені під сметанним соусом

Підготовлені карасі посолити, посипати перцем, за панірувати в борошні й обсмажити. Смажену рибу покласти на змащені маслом порційні сковороди, обкласти навколо кружальцями смаженої картоплі, все залити сметанним соусом, посипати сухарями, збризкати жиром і запекти.

Соус: борошно всипати в розтоплений маргарин і пасерувати при помішуванні, не допускаючи зміни забарвлення. Пасероване борошно охолодити до 60—70°С, після чого влити в нього відразу четверту частину гарячого бульйону, вимішати до утворення однорідної маси, а потім влити її невеликими частинами сметану, добре розмішуючи соус після кожного додавання порції сметани, заправити сіллю, перцем, після чого варити 20 хвилин.

 

Карасі — 150 г, борошно пшеничне — 5 г, перець чорний — 0,01 г, олія — 8 г, картопля — 100 г, жир — 15 г, соус — 100 г, сухарі — 5 г, зелень — 4 г.   Вихід — 300 г.